Több mint 7 méter magas Krisztus feszület vigyáz a somogyi kis településre,Visnyére. Az itt élők abban bíznak, ez meghozza a szerencséjüket. A csupán 100 lelket számláló kis zsákfaluban csupán az önkormányzat és 3 vállalkozó foglakoztatja a falubelieket. Nagy Zoltán ezért is döntött úgy, hogy hírnevet szerez a településnek.

A visnyei Nagy Zoltán azt mondja: arra gondoltak, hogy ne arról legyen híres a falu hogy a legszegényebb. Úgy gondolja: talán ez valamit segít majd, hogy erről fognak beszélni és nem arról, hogy a legszegényebb. A térség legmagasabb keresztjét az alpolgármeter készítette. A több mint 2 méteres Krisztus pedig egy pécsi kovács munkája.A feszület avatása már a hétvégén megtörtént, sőt zarándoklatot is szerveztek ide.

Visnye


Visnye alpolgármestere, Szedlák István szerint az itt járt zarándokoknak nagyon tetszett. Meg voltak elégedve mindennel és azt mondták, hogy hirdetni fogják mindenhol amerre járnak, hogy ez a hely létezik, és hogy minél többen jöjjenek és nézzék meg.  
A településen élők a falusi vendéglátásba is belevágnának, ha híre megy a keresztnek.
Imréné Marosi Aranka Visnyéről szerete olyan házakat létrehozni, ahol megszállhatnának az ideérkezők.
Sőt múzeumot és vendéglátóhelyet is kialakítanának. Addig is, a szomszédok minden nap megmásszák a dombot, hogy fohászkodjanak. Hiszik, hogy amit megálmodtak valóra válik.  

Címkék: feszület, avattak, méter, Visnye, kultúra