Egy visnyei család hirdetés útján fogadott örökbe egy nagypapát Bicskéről. Két éve forgatta is a Kapospont. Az újdonsült papa sokat gondolkodott a dolgon.
Dudád József azt mondta: borzasztó gyötrelmes volt, mire rászánta magam a levélírásra. Azt csak személyesen lehetett elintézni. Szemtől szembe nem lehetett mellébeszélni. Úgyhogy megegyeztek egy időpontban, leutazott Kaposvárra, ott várták a buszpályaudvaron, és akkor irány Visnye.
Ez pedig már a kaposvári városliget a hétvégén. Az itteni leendő nagyszülők azonban egyelőre szégyenlősek.            
- Egyébként ő egy jó gyerek, fél évig kompjuterezik és legózik és nyakig beássa magát a játszótéren a homokózóba - így jellemezi az egyik érdeklődő édesanya gyermekét.
Csonka családok, széteső kapcsolatok. Ez pedig a valóság, ami miatt arra vállalkozik az ember, hogy örökbe fogadjon egy nagyit, a vérszerinti helyett.
Az egyik szülő, Kovács Ildikó azt mondja: ilyen kölcsönös szeretet, illetve segítség nagyon jól jönne nekik, hogyha egy nagymama néha vigyázna a gyerekükre, vagy elmenne érte az óvodába, esetleg főzne neki egy levest.
Az ötletgazda a sok magányos, idős ember és a szeretetre éhes gyermek miatt indította el az egymásra találás különös formáját.  
A Kaposvári Életmag Ház ötletgazdája, Tollas Rita azt mondja: az ismerősei között is nagyon sok olyan van, akik hiányolja, hogy nincs unokája és szeretne egy családot, egy fogadott családot magának, egy fogadott unokát.
Ez a fiataloknak is nagy segítség. Az egymás támogatása mellett így akár arra is juthat idő, hogy az ágy szélén, elalvás előtt egy igazi nagyis mesét halljon a gyerek.  


Címkék: egy nagyit, örökbe, Fogadj, szülő, kultúra, Kaposvár