A desedai kirándulóhely annyira ismertté vált az ország más részein is, hogy egyre gyakrabban jönnek turisták Somogyba. A Sefag Zrt. pénteken egy budapesti egyesületet fogad. De már júliusra is megvannak az előjegyzések.

A Sefag Zrt. legfiatalabb arborétumát 1978-ban létesítette a desedai mesterséges tó félszigetén. Az arborétum, a tó és a környékén kialakított parkerdő szerves egységet képez. A terület mára kedvelt kiránduló és üdülőcentrummá vált. Az utóbbi esztendőkben egyre több külföldi turista is felkeresi a pihenésre, kikapcsolódásra kiválóan alkalmas területet.    

A 28,6 hektár területen létesített gyűjtemény jelenleg 73 lombos fa- és cserjefajt, valamint 38 fenyőfajt tartalmaz. A fejlesztés folyamatos. 2001-ben a félszigeten elhelyezkedő arborétum könnyebb megközelíthetősége érdekében a Kaposvári Önkormányzattal közösen - pályázat útján elnyert pénzből - fahidat építetettek. Távlati céljaik közt szerepel, hogy a kaposvári oktatási intézmények számára bemutatóhellyé fejlesszék tovább az arborétumot - szolgálva ezzel a környezeti nevelés céljait.






Címkék: arborétum, Zrt, Sefag, Budapest, Deseda, kultúra