Az időjárás rendkívül kegyes volt, így a résztvevők ki tudták használni a laktanya  több, mint egy  hektáros udvarát. A megnyitó után a férfiaknak megkezdődtek a futball körmérkőzések, a gyerekeknek pedig 10 órakor indult az aszfaltrajzverseny. A tűzoltófeleségek sem maradtak ki a szórakozásból, számukra az oldalbordák versenyén kellett bizonyítaniuk rátermettségüket a a családi napon Siófokon. Különböző ügyességi versenyeken kellett megvédeni a nők becsületét, úgy mint a csizmadobó próbán, tömlőgurító versenyen, kisház oltáson hagyományőrző tűzoltófecskendővel stb. Ezt követően tűzoltó tudásukról  tettek tanúbizonyságot, ugyanis kép alapján tűzoltó szakfelszereléseket kellett felismerniük.

csaladi_nap_siófok_4

A gyerekek közül akit érdekelt, egy óvónő képzettségű tűzoltófeleség mutatott kreatív, kézügyességet igénylő feladatokat, melyen sárkányrepülő, papírvirág, gyöngykép is készült. A mozgékonyabb apróságok bevethették magukat az ugrálóvárba, ahol meglehetősen nagy volt a forgalom.

csaladi_nap_siófok_5

A  nap fénypontja a habparty volt, melyhez az emelőkosaras gépjármű 6 méter magasból 10 percig ontotta a habot. Az önfeledt fürdőzésen nemcsak a gyerekek, de a szülők is részt vettek.


A legbátrabb tűzoltófeleségek az emelőkosaras gépjármű kihúzott létraszerkezetén másztak a magasba, és a leggyorsabban feljutóra lehetett a legbüszkébb a lánglovagja.  A legbátrabb tűzoltófeleség Szántóné Szilvi volt.

csaladi_nap_siófok_2

A futball  körmérkőzésekből a “B” szolgálati csoport került ki győztesen, de a nyugdíjas tűzoltók csapata is jól szerepelt a pontversenyen. A családi nap délelőtt 9 órától délután 18 óráig nyújtott változatos, színes programot a vendégeknek, akik a szomjukat sörrel, üdítővel és jégkrémmel olthatták, míg étvágyukat babgulyással és hotdoggal csillapíthatták.

csaladi_nap_siófok_6

A nyugdíjas találkozón a legtapasztaltabb lánglovagok emlegették fel a régi idők emlékeit, akiket a házigazdák szintén vendégül láttak egy házi készítésű egytálétellel.

csaladi_nap_siófok_1

Címkék: feleségek, családi nap, nyugdíjasok, kultúra, tűzoltó, Siófok