A szervezők összesen 83, azaz nyolcvanhárom csoportban hirdettek végeredményt - a somogyiak az elmúlt évhez hasonlóan kiválóan teljesítettek.
A "B" kategória küzdelmeiben népes csapattal szerepelt a Balatonföldvári Zenebarátok Köre Egyesület, amely színpadi látványtánc, tánctermi táncok, valamint majorette és twirling kategóriákban is indított formációkat. A megyeszékhelyről a Team Kaposvár, az Ametiszt Tánc-Sport SE és a Nita Dance fiataljai mutatták be gyakorlataikat ebben a kategóriában.

Az "A" kategória küzdelmei szombaton délután elkezdődtek és vasárnap délelőtt tíz órától folytatódnak. Itt öt kaposvári egyesület tehetséges fiataljait láthatta, illetve láthatja majd a közönség. A nevezési listából kiderül, hogy a Corso TSE a nyílt kategóriában a Tarzan és Jane, a színpadi látványtánc kategóriában pedig az Avatar című produkcióval nevezett. A Crystal SC növendékei a tavaly novemberi kaposvári látványsport-fesztiválon vívták ki a részvétel jogát, és az Eső után című gyakorlattal a a színpadi látványtánc kategóriában próbálnak majd szerencsét. A Kaposvári Ritmikus Gimnasztika SE sportolói a művészi látványtáncosok között bizonyíthatnak a Dreams of fire és a Se veled, se nélküled című előadással. A Nita Dance Club a trend táncok között szerepel majd a Swagg és a Be Mine fantázianevű produkcióval, a Team Kaposvár pedig a Sámán tánccal ejtheti rabul a publikumot a színpadi látványtánc kategóriában.

A somogyi eredmények a B kategóriában:

- Ametiszt TSE Kaposvár: két 1. hely és egy arany minősítés
- Balatonföldvári Zenebarátok Köre Egyesület: két 1., három 2., két 3. helyezés, valamint két arany és egy ezüst minősítés
- Corso Tánc Sportegyesület Kaposvár: egy 1. helyezés
- Nita Dance Club Kaposvár: egy 2. és egy 3. helyezés

Címkék: arany minősítés, koreográfia, Crystal SC, látványtánc, Európa-bajnokság, kultúra