A Roppantós táncegyüttes produkciója nyitotta a 82. somogyi ünnepi könyvhetet. A megnyitón Kaposvár polgármester Szita Károly kiemelte: szellemi hungarikum lett a könyvhét és somogyi érték a megyei könyvtár. Éppen ezért megkapta az Örökségünk Somogyorzság Kincse címet is.

Fésűs Évát 85. születésnapja alkalmából köszöntötték. Aki legújabb verseskötetét is dedikálta. Azt mondja: meséivel és verseivel utat mutat a gyerekeknek.

...a szellemi kincseinket, anyanyelvünket továbbra is ápolni kell még akkor is ha idegen nyelveket tanulunk mert azt is kell. A saját anyanyelvet soha nem szabad elhanyagolni. - mondja a meseíró, Fésüs Éva

Az idei könyvhéten csupán néhány standnál nézelődtek a sétáló utcán. A könyvkereskedők azt mondják: egyre kevesebb a vásárló.

A könyv a legutolsó, amit az ember megvesz. De természetesen a gyerekeknek a kötelező irodalom, a szótárak, azok folyamatosan mennek. Inkább az akciós könyveket keresik. - mondja a Holló és Tára könyvkiadó eladója, Antalné Szabó Szilvia

A tapasztalatok szerint még mindig a nagy klasszikusok a legnépszerűbbek. Szabó Magda, Márai és Fekete István könyvei. A könyvhétről még többet megtudhatnak a jövő heti Géniuszból.

Címkék: holló és társa, fésüs éva, könyvhét, olvasás, kultúra