A rendezvényen polgármesteri díszoklevelet kaptak az óvónők és tanárok, akik kiemelkedő színvonalú munkájukkal segítették a gyermekek, a tanulók nevelését. Itt adták át az állami kitüntetéseket is. Szita Károly polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: minden gyermek életében ott marad egy felejthetetlen tanár arca, aki a világ megismerésében segítette őt. A városvezető szólt az oktatást érintő aktuális kérdésekről, és arról, miért fontos a piacképes tudás megszerzése.

- A kaposváriak első és legfontosabb közös értéke a munka, mert az adja meg mindenki számára azt a lehetőséget, hogy saját szorgalma, tehetsége és érdeme szerint boldoguljon. Ezért is lett gazdaságpolitikánk kulcsa a foglalkoztatottság növelése, melynek nem más az alapja, mint a versenyképes oktatás és képzés. A munkahelyteremtés ugyanis az iskolapadban kezdődik - hangsúlyozta a polgármester.

Pedagógusnap 2011

Polgármesteri díszoklevelet, kitüntetést kaptak:

Bertalanné Perényi Andrea, a Petőfi Sándor Központi Óvoda, Gieszinger Józsefné, a Szigetvár Utcai Tagóvoda, Müllerné Farkas Ilona, a Nemzetőr Sori Központi Óvoda, Gergely Tünde, a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvoda óvodapedagógusa és Csabainé Kósz Erika, a Tar Csatár óvoda vezetőhelyettese;

Horváth Andrea, a Honvéd Utcai Tagiskola, Sütő Zoltánné, a Kisfaludy Tagiskola, Vargáné Friss Judit, a Gárdonyi Géza Tagiskola, Dömötörné Varga Magdolna, a Zrínyi Ilona Angol-Magyar Kéttannyelvű tagiskola és Iváncsikné Kálmán Éva, a Berzsenyi Dániel Tagiskola tanára;

Weltschné Réti Valéria, a Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakközépiskola, Barnáné Horváth Beáta, az Eötvös műszaki szakközépiskola, Tallián György, az Építőipari, Faipari Szakképző Iskola, Boros Felicitas Klára, a Kinizsi élelmiszeripari szakképző iskola valamint Doborné Várhegyi Beáta, a Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola tanára.

Arany Katedra Emlékplakett elsimerésben részesült Biszak Jánosné, a Honvéd Utcai Tagiskola tanára.
Aranydíszoklevelet Christ Lászlóné vehetett át.

Címkék: díszoklevél, pedagógusnap, nevelés, Szita Károly, oktatás, kultúra