A Petőfi óvodában már csütörtökön megkezdődött a gyereknap. A kicsik népviseletbe öltözve ropták az intézmény udvarán. A bemelegítést követően pedig szüleiket is táncba vitték. Kaposmérőben a falunap keretén belül gondoltak a gyermekekre. Szombaton az eső ellenére megtartották a kézműves foglalkozást egy sátor alatt.

Hivatalosan 101 éve állt forgalomba Hektor. A kaposvári állomás gőzmozdonyát a Verebély László Vasúttörténeti Társaság vezetője mutatta be az érdeklődőknek.

Vasárnap már jó időben, felhőtlenül szórakozhattak a gyerekek. A Csiky Gergely Színház dolgozói játékokkal, foglalkozásokkal vitték közelebb a kicsikhez a színházat.

A Csiky Gergely Színház sajtófelelőse, Szemerédi Fanni azt mondja: az egyik jövő évados előadásunkhoz, a Pán Péterhez kapcsolódó játékokat játszanak. Kalózokká, indiánokká válhatnak a gyerekek, árnyékokká, megtanulnak repülni. Bent a színházban is különböző előadásokkal várták a gyerekeket.

Erre a napra még a lépcsőforduló is más szerepet kapott: Szvath Tamás rendezett be itt mesemondó sarkot. A legizgalmasabb pillanat pedig az volt, amikor a tűzpiros virágról szóló zenés mesejáték próbájára ülhettek be a gyerekek a szüleikkel.

 

 

 

Címkék: gyereknap, ajánló, csiky, program, színház, kultúra