Kaposvárnyi érdeklődő látogatott el a somogyi megyeszékhelyre tavaly. Az idén még ennél is több turistát várnak. A látogatók bel-, és külföldről egyaránt érkeznek, s főként a nagyobb rendezvények idején jönnek. Ismét felpezsdül a város 3 napra, hiszen csütörtökön megnyílt a 11. Festők Városa Hangulatfesztivál.  

A városba érkezők közül sokan keresik fel a kaposvári tourinform irodát.  

A látogatók 10 százaléka külföldről érkezik, megtalálható közöttük elsősorban az osztrákok, a német ajkú turisták, az angolok, de ezen kívül horvátok, olaszok spanyolok is betérnek - mondja Mayerné Bocska Ágnes, a Tourinform Iroda vezetője.

Hozzátette: a szezon is kitolódott, nemcsak nyáron, hanem kora tavasztól késő őszig érkeznek a látogatók.

- Az iroda turisztikai látogatottsága tavaly 70 ezer fő volt. Ez évről-évre növekszik, reméljük még többen látogatnak ide. A nagyrendezvények sokat segítenek a város idegenforgalmi életében - tette hozzá.

Többneknek a sok rendezvény miatt vonzó Kaposvár. A Festők városa csütörtökön kezdődött. Délelőtt Rippl-Rónai sírjánál tartottak megemlékezést. Idén a fesztivál a festőóriás művészeti öröksége előtt kíván tisztelegni.

- Mondhatnám, hogy Rippl-Rónai városa köszönti a vendégeit, és természetesen a kaposváriakat. 11 esztendővel ezelőtt határoztuk el, hogy a világhírű festőművészünk emlékére a születéséhez közel eső hétvégén egy hangulatfesztivált szervezünk - fogalmazott Szita Károly polgármester.

20 helyszínen több mint 70 program közül válogathattak az érdeklődők. A helyi kereskedők kezdeményezésére a külföldi önkéntesek Rippl-Rónai korát idéző ruhákba bújtak. Egyikük a festőóriás feleségét alakította.

Este a Babos Gyula Trió szórakoztatja a közönséget, majd a Juhos Együttes csángó táncházzal kedveskedik a látogatóknak.

Címkék: kultúra művészet, festők városa, Rippl-Rónai, fesztivál