A soproni járőrök előző nap igazoltattak két, húsz év körüli fiatalembert, akik „gyanús körülmények között” műszaki cikkeket rakodtak egy autóba egy soproni garázssoron.

Ruházatuk átvizsgálásakor került elő egy köteg – a soproni VOLT Fesztiválra napi- és Balaton Soundra szóló hetijegy, amelyek közül eddig 43-ról bizonyosodott be, hogy hamis. Ezek közül a legolcsóbb 8, a legdrágább 35 ezer forint – ha eredeti.

A két fiatalember elismerte, hogy 12 jegyet korábban már eladtak – tette hozzá a szóvivő. Jelezte: várják a sértettek vagy az ügyről információval rendelkezők jelentkezését, a korábbi vásárlók figyelmét pedig felhívják arra, hogy ezekkel a „jegyekkel” nem tudnak majd bejutni a rendezvényekre.

Április közepén a Balaton Sound fesztiválra szóló lopott belépőjegyek kerültek forgalomba, akkor a Sziget Kulturális Szervezőiroda sajtófőnöke, Vető Viktória arra is felhívta a figyelmet, hogy a feketepiacon – az elmúlt évhez hasonlóan – az idén is megjelentek hamis fesztiváljegyek.

A szervezők ezért arra kérik a fesztiválokra készülőket – mondta –, hogy kizárólag hivatalos helyen, a kijelölt jegyterjesztőknél vásároljanak jegyeket.

Címkék: Sound, szervezők, jegyek, hamis, Balaton, fesztivál, kultúra