Matematikából országos szinten 1265 helyszínen 89 ezer 678 diák, emelt szinten 55 helyszínen 2961 tanuló tett érettségi vizsgát.

Somogy megyében az idén összesen 39 helyszínen 4257 végzős középiskolás érettségizik - ebből Kaposváron 2323 diák.


A matematika középszintű írásbelije 180 percig tartott. A vizsgázónak először az I. feladatlapot (45 perc), majd a II. feladatlapot (135 perc) kellett megoldania. A feladatlapokon belül a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatta meg az egyes feladatok között, és a megoldások sorrendjét is meghatározhatta. A matematika emelt szintű írásbelije 240 percig tartott és két részből állt, a vizsgázó a rendelkezésére álló időt itt is tetszése szerint oszthatta meg az I. és a II. rész, illetve az egyes feladatok között, és megoldásuk sorrendjét is meghatározhatta. Az I. részfeladatsor négy, a II. részfeladatsor öt, egyenként 16 pontos feladatból állt. A vizsgázónak az öt feladatból négyet kellett kiválasztania, megoldania, és csak ez a négy értékelhető.

A vizsgázók segédeszközként függvénytáblázatot, a szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet, körzőt, vonalzót és szögmérőt használhattak, ám ezeket az eszközöket a vizsga során egymás között nem cserélhették.

Középszinten ma angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol és német nyelven is vizsgáztak.
(Forrás: MTI)

Címkék: függvénytáblázat, érteeségi, zsebszámológép, matematika, Oktatási Hivatal, kultúra