Jézus Krisztus feltámadása az olyan egyetlen csoda, amellyel bizonyossá válik mindenki számára, hogy az emberi élet halhatatlan és örökkévaló, mondta szombaton este Rózsás László. A szent három nap Jézus szenvedése, halála és feltámadása.

A Nagyboldogasszony Plébániatemplom apátja Rózsás László szerint: az emberi létünk nem fejeződik be a földi halállal és mivel az élet folytatódik, és egy örökkévalóságra vagyunk hívva, az Istennel való végtelen találkozásra, ez azt is jelzi, hogy az Isten teremtményei vagyunk, és mi az Istennel, mint Teremtővel akarunk találkozni, ez élet beteljesedése.

Mint folytatta, körforgás van, hiszen elindulunk Istentől, aki saját képére, hasonlatosságára teremtett minket, és hozzá kell megérkeznünk. Ha ezt tudatosítjuk magunkban, akkor teljes életet élhetünk. A liturgiában azt ünnepeljük, hogy Isten utat mutat az embernek. A feltámadás napján, vasárnap Balás Béla celebrált ünnepi szent misét. A megyéspüspök kiemelte: a keresztény egyház legnagyobb ünnepén fut össze minden más jeles nap, mit a karácsony, a pünkösd és a mindenszentek.

 

 

 

 

A kívülálló nem érti, lemarad, úgy ahogy a történelmi első húsvétról is. A város még aludt, csak az érintettek ébredtek, és az életük megváltozott. Isten tovább nem magyarázott, úgyis használhatatlan a szótár, a logika, aki másként nevelkedett, akinek más a rendszere. Isten csak találkozik azóta, megdöbbent, ezt próbálja most is - mondta Balás Béla megyéspüspök.

Balás Béla a szentmisén szólt az erkölcsi és emberi értékekről, arról a folyamatosan változó világról, amelyben élünk és amelyben a lelkiségnek, a hitnek fel kell hívni magára a figyelmet.  

Címkék: körment, Balás Béla, egyház, húsvét, ünnep, kultúra