Jézus kinyilvánította messiási mivoltát.
Képmeditáció segítségével mutatták be Jézus feltámadását nagyszerdán. Lelki felkészülést tartottak a kaposvári püspökségen.

Ez a feltámadás tölt el minket örömmel, még ha akkor is úgy tűnik, ha teljesen reménytelen a helyzet, nincsen semmiféle remény és ha kitartunk meg fogjuk tapasztalni, van feltámadás - mondta a Szent Kereszt templom plébánosa, Nyéki Kálmán.

Csütörtökön sokan nem csak misére, hanem a lábmosás szertartására érkeztek.
12 hívő vett részt a szolgálaton.

Példát adtam nektek, hogy amit én tettetem ti is úhgy cselekedjetek. A lábmosás a szolga feladata volt, Jézus szolgává teszi magát. Tudok e én szolgálni, megmosom e embertársaim lábát? - mondta a Szent Imre templom káplánja Váron István

A kereszténység legnagyobb ünnepe a húsvét. A nagycsütörtöki esti misén a pap az örvendezést, ünneplést jelentő fehér ruhában van. Az ünnep fényében ekkor kap az emberi élet új távlatokat.

A nagypénteki szertartás az Úr halálának órájához igazodik. Ekkor, délután három órakor halt meg Jézus a Kereszten.

Ezért járják ilyenkor végig a katolikus hívők a kereszútat Kaposváron a Kálvária dombon. Nagyszombaton, a húsvéti körmenetben a feltámadás örömét hirdetik a hívek. Vasárnap délelőtt fél tizenegykor a kaposvári Nagyboldogasszony Székesegyházban Balás Béla, megyéspüspök celebrálja az ünnepi szentmisét.

Címkék: prédikáció, nyéki kálmán, új élet, egyház, húsvét, kultúra