Jó sok számlát ki is tudtunk fizetni pénteken. Minden dolgozó felé két hónap cafeteriát, most húsvét előtt - mondta a Kaposmenti Iskolafenntartó Társulás iskolaigazgatója, Vörös Ottó Gábor.  
Mindezt úgy, hogy legalább tíz millió forinttal kevesebb van a kasszában, mint amennyi kellene - tette hozzá az igazgató. Ehhez jön még a több mint 5 millió forintnyi közüzemi és beszállítói tartozás.   
Az igazgató azt mondja: minden beszállítóval kapcsolatban vannak, és mindenhol megértik az önkormányzati intézmények nehéz helyzetét. Amint finanszírozáshoz jutunk, természetesen utaljuk a számlák kiegyenlítésére a megfelelő összegeket - tette hozzá Vörös Ottó Gábor. Elmondta: az 5 iskolában és 6 óvodában nem zárják el a vizet és kikapcsolni az áramot a tartozások miatt. Az ülésen több település vezetőjétől és képviselőjétől is elhangzott, hogy nem támogatják Kaposmérő kilépési szándékát. A polgármester viszont elmondta: nem tudják tovább finanszírozni mások helyett a társulást.
Prukner Gábor kaposmérői polgármester szerint voltak olyan időszakok, amikor 23-24 millióval is tartozozz az intézményfenntartó társulásnak a többi önkormányzat, de az iskola az akkor is működőképes volt. Természetesen úgy, hogy minden pénz nem került átadásra.
Kaposmérő és Gige kilépését követően is működőképes lesz a társulás - tette hozzá a polgármester, persze csak akkor ha időben kifizetik a fenttartással kapcsolatos költségeket.

Címkék: Iskolafenntartó, cafetéria, társulás, Kaposmenti, fizetés, kultúra