Ez a költségvetés, úgy ahogy van ámblok, sőt a két iskolabusz normatíva nincs is benne a költségvetésben, én félek attól, hogy lesz egy fölülvizsgálat, itt keményen a társulásnak pénzeket kell visszafizetni - mondja Koszti Sándor Gige polgármestere
Nemcsak a gigei polgármesternek nem tetszett a beszámoló. A tartozások végösszege ugyan egyezik, de, hogy ki, kinek mennyit kell, hogy fizessen, az nem tiszta. Az elszámolási hiányosságok a kaposfői mikrotérséget érintik.

Kaposfő polgármestere, Sztányi Tibor azt mondja, Született egy döntés, amelyből a kaposfői iskolába gyerekeket delegáló önkormányzatoknak a költségátvállalását, költségét vállalta át a település és ez nem lett megfelelő módon átvezetve a költségvetésbe.

Az elszámolási zavar ellenére Kaposmérő határozottan kiáll döntése mellett, és egyedül akarja megoldani az oktatást a településen.

Kaposmérő polgármester Prukner Gábor szerint: Kaposmérőnél már kész van az alapszabály, kész van minden megállapodás tervezete, amit nagyon rövid idő alatt a hivatalunk elkészített. Én úgy gondolom, hogy azon az úton haladunk, amit a kaposmérői képviselőtestület számomra meghatározott, magyarul, hogy Kaposmérő önállósodjon. Ennek a határideje 2011. június 30-a lenne.

15 millió forinttal tartoznak a települések Kaposmérőnek. A legtöbb hátralékot, 6 millió forintot Kaposszerdahely halmozta fel. Ők az iskolabezárás mellett döntöttek, pedig több mint 60 olyan gyermek él a faluban, akik máshová járnak iskolába.

Kaposszerdahely polgármestere Prépost László pedig azt mondja: sajnálatos módon a következő évre 4 helyi lakos iratkozott be az iskolába, illetve 3 vidéki. Hát ennyi létszámmal nem tudunk fenntartani egy iskolát....

A társulás a jövő pénteki ülésére hozza vissza a költségvetési beszámolót. Itt dőlhet el, hogy mi lesz a térségi oktatás jövője.

Címkék: Gige, Kaposmérő, Kaposszerdahely, Kaposfő, Somogy, kultúra