A szülői munkaközösség kiáll a Toldi Gimnázium mellett. Ember és szülőcentrikus iskolának tartják. Azt mondják: a gyerekek imádnak ide járni. Ezért aggódnak a sorsa miatt. Csütörtök estére tiltakozó megmozdulást szerveztek. Szeretnék megtudni, bezárják-e az iskolát, vagy, mi igaz a beolvasztási hírekből. Nézze meg az ott készült videónkat!

 

Az iskola igazgatója, Garaminé Szente Éva a Kapospontnak azt mondta: a napokban összehívta az ügyben érintett iskolák vezetőit az önkormányzat oktatási hivatala. Akkor azt az információt kapták, hogy a Toldi általános iskolai részébe beolvasztanák a a Kinizsi iskola diákjait. A gimnáziumi osztályaik pedig a Munkácsy Gimnázium irányítása alá kerülnének. Aután egy nappal később ez változott. Az oktatási hivatal telefonon azt erősítette meg az igazgatónőnek, hogy még sem olvasztják be a Kinizsi iskolát, és a Toldi általános iskolai részlege a Kodály központi iskola tagiskolájaként működik tovább. A gimnáziumi részt idővel a Munkácsy Gimnáziumhoz csatolják. Az idei tanévben azonban még biztosan nem kell költözni, maradnak a régi helyen. Ehhez kéri az oktatási iroda a szülői munkaközösség, a diákönkormányzat és tanári véleményeket. 15 napot kaptak erre.

 

toldi

A fenntartó kaposvári ökormányzat a Kapospont kérdésére cáfolta, hogy bezárják az iskolát. Közölték azt is: egyelőre a régi helyen maradnak a tanárok és a gyerekek is.       

A Toldi iskola szülői munkaközössége ma egy tájékozódó tiltakozó rendezvényt szervez az iskola elé. Az intézmény bezárása és beolvasztása miatt emelik fel hangjukat.

A Toldi lakótelepi iskolába 483 általános és 272 gimnáziumi diák jár.

Ilyen és ehhez hasonló hozzászólások olvashatók a facebookon

 

"Ha csak ötödannyira jó a suli, mint amikor én jártam oda (1996-2000) akkor is fantasztikus, életem egyik legszebb korszakát köszönhetem a Toldinak! Lélekben én is ott vagyok! Üdv Budapestről: egy régi TOLDIS"

"ott leszek mert harcolni kell ennyiben nem maradhat a legjobb iskolát akarják bezárni ez nem igaszság!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

"Lehet,hogy nem régóta járok a Toldiba, de ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy megszeressem ezt az iskolát, a tanárokat, diákokat.Ilyen iskolából tényleg nincs több! Küzdjünk érte!!!"

"Ez vmi rossz vicc???? Naná, hogy megyek! (Szerintem a Munkácsy tanulói sem örülnek az ötletnek.)"

"Bár csak 10.-ben érkeztem a Toldiba, de nagyon sok szép emlékkel lettem gazdagabb, és nem az az ember lennék, aki most vagyok, ha gimis éveim nagy részét nem Toldisként élem meg! A Toldi megismételhetetlen, semmihez sem fogható, mint egy nagy család! Egy családot nem szabad szétválasztani! A Toldi ÖRÖK! Hajrá TOLDI!"

 

 

 

Címkék: beleolvasztás, Kinizsi, Toldi, gimnázium, iskola, kultúra