"Az olvasás nem ciki" - ezt a mottót adták az ötletgazdák annak a vetélkedőnek, amelyet május 12-én szervez hetedikes és nyolcadikas diákok számára az idén hetvenötödik születésnapját ünneplő II. Rákóczi Ferenc általános iskola. A vetélkedő témája egy, a kamaszok körében népszerű könyv - Leiner Laura "Szent Johanna gimi" című, a Cicero Könyvstúdió által kiadott alkotása - köré szerveződött. A rendezvény megnyitójára a könyvkiadó képviselőit, s egy író-olvasó találkozóra magát a könyv szerzőjét is várják.

A vetélkedő este hat órakor kezdődik, a résztvevő csapatok külön tantermeket kapnak, melyek mindegyikében számítógép és internet elérhetőség áll a diákok rendelkezésére. A vetélkedő különböző blokkokból áll, egymást váltják a találékonyságot, ügyességet, kreativítást igénylő feladatok, melyek a könyv főbb tartalmi elemeihez kapcsolódnak.

A programra hatfős csapatokkal lehet jelentkezni, eddig a házigazdák mellett a Kodály Zoltán Általános Iskola, valamint a Berzsenyi Dániel, a Kinizsi lakótelepi, a Kisfaludy utcai és a toponári tagiskola adta le nevezését.

Címkék: Szent Johanna gimi, irodalom, Leiner Laura, könyvek, vetélkedő, kultúra