Miután iroda feljelentést tett a rendőrkapitányságon, az interneten hamarosan közzéteszi a mintegy tucatnyi ellopott jegy sorszámát. A szervezők a közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy a lista feltehetően bővülhet.

Vető Viktória sajtófőnök arról is beszélt, hogy a feketepiacon - az elmúlt évhez hasonlóan - az idén is megjelentek hamis fesztiváljegyek. A szervezők ezért arra kérik a fesztiválozni vágyókat, hogy kizárólag hivatalos helyen, a kijelölt jegyterjesztőknél vásároljanak jegyeket.

A sajtófőnök megemlítette, hogy az illegális, hamis jegyekkel nem lehet bejutni a rendezvényre, miként a lopottakkal sem. Ezenkívül nem csak a jegyek eltulajdonítása, de a lopott jegyek vásárlása és azok felhasználása is bűncselekménynek számít - hívta fel a figyelmet.

Mint arról korábban a Kapospont beszámolt:

A napokban már kilenc külföldi fellépő jelezte, hogy kiveszi a részét a buliból július 7-10 között Zamárdiban. A Balaton Soundon az idén többek között az Underworlddel, a Portisheaddel, Snoop Doggal, Mikával és Tiëstoval is találkozhatunk. A techno zene hívei Jeff Mills, Len Faki és Paul Ritch bulijára készülhetnek már most.

Az is biztos, hogy Guy J-vel, Bill Patr ickkal, Marc Antonával, Mendóval, az Aeroplane-nel valamint a The Asteroids Galaxy Tourral is bővült az ötödik Balaton Sound világszínvonalú programja.

Jeff Mills (USA)
Júliusban a detroiti techno mozgalom ikonja, Jeff Mills is a keverőpult mögé lép Zamárdiban. Jeff Mills nemcsak a kilencvenes évek hőse, hanem a kétezres éveké is, amit mi sem bizonyít jobban, hogy most is megállás nélkül, ipari mennyiségben gyártja az ütősebbnél ütősebb e-zenei anyagokat.

Len Faki (D)
Az európai techno kultúra fellegvárából, Berlinből érkezik Zamárdiba Len Faki, aki intenzív és szenvedélyes, ugyanakkor intelligens és elgondolkodtató zenéiről, valam int hűvös precizitással megtervezett szettjeiről híres.


Paul Ritch (F)
Az ötödik Heineken Balaton Soundon a tősgyökeres párizsi techno DJ és producer, Paul Ritch is kiveszi a részét a buliból. Ritch elsősorban a minimal techno műfajában alkotó DJ-producer, aki rendszeres vendége a leghíresebb nemzetközi e-zenei rendezvényeknek és kluboknak.


Aeroplane (B)
2011 nyarán Vito De Luca new disco anyagai repítik el a soundosokat az Aeroplane buliparadicsomába, ahol a klasszikus french house találkozik a nyolcvanas évek diszkó zenéivel. Az Aeroplane első nagylemeze, a Vito De Luca szerzeményeit tartalmazó We Can't Fly nemrég jelent meg.



Bill Patrick (USA)
Bill Patrick a német fővárosban zajló élénk klubzenei élet népszerű figurája, aki rendre feltűnik a nemzetközi partivilág legfontosabb és legrangosabb eseményein. Bill Patrick Zamárdiba Seth Troxler társaságában érkezik.


Cadenza Stage: Marc Antona (F)
Az idei Heineken Balaton Soundon megrendezésre kerülő Cadenza-buliban Marc Antona is megmutatja magát. Marc Antona 2006 óta számít ismert DJ-nek, aki a világ buliközpontjaiban vesz részt népszerű tömegrendezvényeken.


Cadenza Stage: Mendo (CH)
Luciano kiadójának egyik nagyágyúja, Mendo is a keverőpult mögé lép a Cadenza Stage buliban. Mendo tavaly csatlakozott Luciano világhírű Cadenza kiadójához, ahol azóta is futószalagon gyártja a jobbnál jobb house és tech house anyagokat.


Bedrock Night: Guy J (IL)
John Digweed kiadójának Heineken Balaton Soundos buliján a Bedrock univerzum egyik tehetséges house DJ-je és producere, Guy J is bemutatkozik a magyar közönségnek. Az izraeli DJ leginkább a progresszív house világában érzi otthon magát.


The Asteroids Galaxy Tour (DK)
Zamárdiban lép fel idén Magyarországon az a dán alter pop zenekar, melynek The Golden Age című dalát mindenki jól ismeri, hiszen ez a sláger feltűnt a Balaton Sound névadójának és főtámogatójának, a Heinekennek az idei reklámkampányában.
(Forrás: sziget.hu)

Címkék: Sound, jegyek, hamis, Balaton, fesztivál, kultúra