Egyre népszerűbbek a Kaposvári Egyetem szakjai a felsőoktatásba jelentkező diákok körében. A legnépszerűbb továbbra is a színész-szak, amelyre több mint húszszoros a túljelentkezés.  
Idén csaknem 3000-en adták be ebbe intézménybe jelentkezési lapjukat az első, illetve a második helyen. Az országos átlag csak 0.2%-os hallgatói növekedést mutat.

A kaposvári egyetem oktatási igazgatója Lehőcz Gábor: Az országos felvételi eredményeket tekintve, amelyek azt mutatják, hogy stagnálnak a jelentkezők száma, a Kaposvári Egyetem 4 %-kal tudta növelni a jelentkezői számát, ami úgy gondolom, hogy az egyetem megerősödését jeleneti a felsőoktatási piacon. Hozzátette: ez a növekedés egyértelműen azt jelzi, hogy egyre elfogadottabb a jelentkezők körében az a képzési paletta, amit az egyetem kínál. A pedagógiaia karra 1100-an adták be jelentkezésüket. Szintén ennyien választották az állat-, valamint a gazdaságtudományi kar valamelyik képzését. A több mint ezres érdeklődést mutató művészeti karon például első alkalommal indul mesterképzés a vizuális és környezetkultúra tanároknak. Erre csaknem 60-an jelentkeztek. A 16 színész helyre több mint 350-en.

A Kaposvári Egyetem dékánja Dr. Jancsikityné dr. Lieber Erzsébet szerint: Jó volt a beiskolázási kampány, az egész egyetemé nagyon jó volt. Biztos, hogy a művészeti kar különböző szereplései hozzájárultak ehhez, akár a színész szakot nézem az országos megmutatkozás, de akár ha a többi szaknak a kimozdulását pesti galériákba és így tovább.

A művészeti kar dékánja szerint a növekvő létszám ellenére nem dőlhetnek hátra. Mint mondta, ha hosszútávon életben akarják tartani a különböző szakokat akkor azt kell elérniük, hogy a biztos második helyen szerepeljenek a felvételik sorában.

Címkék: felsőoktatás, felvételi, egyetem, kaposvári egyetem, iskola, kultúra