Komlós Juci 1919. február 10-én született Szabadkán. 1935-ben végezte el Rózsahegyi Kálmán színészképző iskoláját, pályáját még abban az esztendőben a Király Színházban kezdte. Játszott Szegeden, Miskolcon, az Operettszínházban, 1947 után a Művész, a Magyar Színházban, a Vidám Színpadon, 1957-től  a József Attila Színházban, 1965-től pedig a Thális Színházban.

Több filmben szerepelt, többek között a Semmelweisben, a Rokonokban, Az aranyemberben, a Mire megvénülünkben, a Különös házasságban, a Lányarcok tükörben című produkcióban, a Beszélőben és A megfelelő emberben. A Szomszédok című teleregényben Lenke néni szerepében tett szert minden korábbinál nagyobb népszerűségre.

Jászai Mari-díjjal 1957-ben tüntették ki, három évvel később érdemes művész címet kapott, 1998-ban beválasztották a Halhatatlanok Társulatának Örökös tagságába.

A Szomszédokban az egyik legszerethetőbb karaktert alakította. A sorozat minden esetlensége mellett is példát mutathatott törekvése a jóra és embersége az elesettek felé.


Komlós Jucit szűk családi és baráti körben helyezik örök nyugalomra.

 

Címkék: hallhatatlanok, Juci, komlós, Lenke néni, meghalt, kultúra