Április 1-től a Hertelendy Kastély új séfje a német Stefan Gebhardt, aki eddig a Chateau Visz konyháját vezette, amit 2010-ben az Év Éttermének választottak.
A Hertelendy Kastély igazgatója, Ifj. Gyenesei István úgy fogalmazott: „Mostantól az ország egyik legelismertebb séfjének ételkülönlegességeit az ország legelegánsabb kastélyában szolgáljuk majd fel. Stefan Gebhardt tapasztalata és tudása alapján vendégeink világszínvonalú gasztronómiai élményben részesülhetnek.”
Stefan Gebhardt sous chefje, Vida Anikó lesz a Hertelendy Kastélyban, akivel az életben is egy párt alkotnak, és akivel az elmúlt évben már a Chateau Viszben is helyettes konyhafőnökként dolgozott együtt. A Chateau Visz éttermét Stefan Gebhardt irányítása alatt az Év éttermének választották. Stefan Gebhardt 2005-2006 között már dolgozott a szintén Relais & Châteaux tag Burg Schlitz Kastélyszállóban Németországban.
Stefan Gebhardt elmondta: „Régi vágyam volt, hogy újra egy Relais & Châteaux-hoz tartozó kastélyban dolgozhassak, és ezért külön örülök, hogy erre ezentúl Magyarország egyetlen Relais & Châteaux tag szállodájában, a Hertelendy Kastélyban nyílik lehetőségem. Anikóval együtt nagy várakozással tekintünk a Hertelendy Kastély konyhájának vezetésére, ahol tovább inspirál majd minket a környezet, az ott lévő lehetőségek, különös tekintettel az egyedülálló biokertészetre.”
Stefan Gebhardt elődje Richard Nussel volt, akinek irányításával európai szintre emelkedett a Kastély gasztronómiai kínálata, és bekerült Magyarország 15 legjobb étterme közé.
A mindössze 20 szobával és lakosztállyal rendelkező Hertelendy Kastély a Somogyi dombság szívében, a luxus teljes palettáját kínálja: termálvizes spa- és wellness központ, ötpatkós lovarda, füves reptér, olimpiai agyaggalamblövő pálya, US Open borítású teniszpálya, golf gyakorlópálya várja a kikapcsolódásra vágyókat.