Teát főznek, zsíros kenyeret készítenek a toldisok, önkéntesnek álltak. A Borostyánvirág anyaotthon lakóinak műsort is adtak.
Ábrahámné Csákányi Ildikó, projekt koordinátor elmondta: nagyon sokan megmozdultak az iskolából erre a kezdeményezésre, több mint hetvenen veszenek részt a programban.
Több diák a program előtt nem ismerte az anyaotthont. Cselők Dorottya például azt mondja: szeret gyerekekkel foglalkozni. Ez nem teher számára, hanem élvezi a feladatot.
Táncházzal is kedveskedtek a toldis diákok a Borostyánvirág Anyaotthon lakóinak. Az általuk szervezett akció május végéig tart, különféle programokkal. Szerdán a múzeumban tartanak kézművesfoglalkozásokat.
Mózes Ernőné, az anyaotthon vezetője szerint a  gyerekek szempontjából fontos, hogy ne elszeparáltan éljenek, ők is külső iskolába járnak, de ismerkedjenek meg más iskolával is.
A 2014-es közoktatási törvényben a kormány önkéntes munkához kötné az érettségit. 60 órát kellene teljesíteniük. Kaposvár már most szervez önkéntes programokat fiataloknak. Április 16-ai akciójukra csaknem 1000 diákot várnak.
Nagy Levente polgármesteri referenstől megtudtuk: készülnek egy nagy várostakarítási akcióra, a városgondnoksággal közösen kimennek, és leosztva a területet, összeszedik a szemetet.
Önkéntes centrumot is létrehoznak Somogyban, amelyet a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete koordinál. Főként az egészségügy, az állatgondozás területén várnak segítséget.

Címkék: Borostyánvirág, diákok, Toldi, önkéntes, munka, kultúra