A kaposvári Eötvös szakközépiskola diákjai A diákok tavaly írták a kompetencia mérést. Azt mesélik: nem volt nehéz, mert sokat készültek rá. Az iskola egyik diákja, Balázs Albert azt mondja: gondolkodni kellett, főleg a logikára volt szükség, de sokat gyakoroltak rá az összefüggéseket hamar észrevették.

Az Eötvösben a kompetenciamérések eredményei néhány éve még elmaradtak az országos átlagtól. A felzárkóztatásra intézkedési tervet készítettek, aminek meg is lett az eredménye. Szövegértésből és matematikából is jóval az átlag felett teljesítettek a legutóbbi felmérésen.


Az Eötvös Lóránd Műszaki Szakközépiskola főigazgatója, Horváth Miklós szerint a pedagógusok is komolyan vették ezt a feladatot. Megoldották a tanulók motivációját és a módszertani kultúrájukba is törekedtek az ilyen jellegű irányba a felékszítéssel.


Kaposvár összes középfokú intézménye érvől- évre egyre jobban teljesít -tette hozzá Kaposvár oktatási igazgatója. Stickel Péter szerint az elmúlt évek jelentős tanulásmódszertani fejlesztései, szakiskolai fejlesztési program azt eredményezte, hogy a szakiskolák mind a szövegétrtés, mind matematikából az országos átlag felett tudtak telejsíteni.


10. évfolyamon matematikából a kaposvári gimnáziumok átlagosan 1780 pontot értek el, ez 82-vel több mint az országos átlag. A legjobban a Táncsics szerepelt. A szakközépiskolák és a szakiskolák is jóval az átlag felett teljesítettek.


A szövegértés eredményei is magasabbak mint az országos átlag. A szakközépiskolák remekeltek: az Eötvös és a Zichy jóval az átlag felett szerepelt. Somogy többi középiskolája is jól teljesített. A siófoki Perczel Mór Gimnázium kiemelkedő a megyében. Átlagos eredményt ért el a kompetencia mérésen a Marcali és a Nagyatádi gimnázium és szaközépiskola.  

Címkék: eredmény, Eötvös, kompetencia, felmérés, Táncsics, kultúra