Több elsős iratkozott be Kaposvár általános iskoláiba, mint egy évvel korábban. Így Toponárt kivéve megmaradnak az osztályok, 22 indul szeptembertől. A legtöbben a Kisfaludyba szerettek volna bekerülni, több szülő a lakcímét is megváltoztatta emiatt.

A Berzsenyi iskolába 52 tanulót vettek fel. Két osztályt indítanak. Az óvodások jól tudják, mi vár rájuk. A kaposvári Laky Fanni örül, hogy olvasni és számolni is megtanul. A szülők nagy része több intézménynél is érdeklődött, amíg megtalálta a megfelelőt. Horváth Tiborné Kaposvárról azt mondja: elég sok jót hallott az iskoláról. Valamikor ő is Berzsenyis diák volt. Reméli, hogy sokat fejlődött is.

Kaposváron 22 első osztályt indítanak. Hasonlóan a tavalyi évhez. Toponáron azonban két osztály helyett csak egy lesz, és a Rákóczi iskola beiskolázását még nem zárták le. Ide ugyanis csak 38 óvodás jelentkezett. Az önkormányzat pedig csak 21 fő feletti osztályok indítását engedélyezi. A többi iskolában nincs létszámhiány. Sőt a Kisfaludy 2 osztályába például több mint 60-an akartak bekerülni. Úgy tudjuk, több körzeten kívüli szülő átjelentette gyermeke lakcímét arra a környékre, hogy felvegyék a picit.
Stickel Péter oktatási igazgató szerint ez időnként már azoknak is káros volt, akik már körzetesként féltek attól, hogy nem tudnak bejutni. És az önkormányzat azt szeretné üzenetként is megfogalmazni, hogy ennek minden érvényét biztosítani, hogy körzeten kívülről is be lehet kerülni ebbe az iskolába.
De csak akkor, ha nem éltek tisztességtelen eszközökkel. Az ügyeskedőket másik iskolába tanácsolták. A tavalyi kompetencia mérések is alátámasztják a Kisfaludy sikerességét. A Zrínyi mellett itt érték el az egyik legjobb eredményt a diákok Kaposváron. Matematikából és szövegértésből is a kaposvári iskolák az országos átlag felett teljesítettek. 2008-hoz képest a tanulók szövegértése 6. és 8. osztályban csaknem 20%-kal javult. Matematikából is jelentős a javulás. Csaknem 18%-kal több pontot szereztek a diákok.

Címkék: kompetencia, beiratkozás, Berzsenyi, iskola, Kaposvár, kultúra