Az időjárás nem volt kegyes, mégis sokan neveztek a hagyományos városismereti versenyre. A Kaposvári Természetbarátok Turista Egyesületének elnöke, Szép József azt mondja:
fontosnak tartják, hogy a fiatalokon és felnőttek egyatránt megimserjék egy könnyű séta alkalmával Kaposvár történelmét, kultúráját és sport nevezetességeit.


A kérdések vezették a résztvevőket utcáról utcára. A feladatok nehézsége és mennyisége az életkoroknak megfelelően változott.


A kaposvári gyakorló tagiskola diákja, Bekker Bence a III. kategóriában indult. Azt mondja szeretné minél jobban megismerni a várost. A tudás mellett a gyorsaság is számított. Háromfős csapatok- iskolák, családok- igyekeztek minél helyesebben kitölteni a feladatlapokat. A legtöbben Kaposvárról szóló könyveket olvastak, úgy készültek.


A városi barangolás közben a Takáts Gyula emlékházban is elidőztek a versenyzők. Ha eddig nem tudták, most azt is kideríthették, mi volt a 100 éve született költő hobbija.
Minden korosztály élvezte a kutakodást. Végül mindenki sikeresen célba ért, jövőre a keleti városrészt vehetik célba.

Győztesek: I. kategória: Lőrincz család (Kaposvár), II. kategória: Toldi iskola
(Balogh Ivett, Horváth Barbara, Erdélyi Liliána), III. kategória: Honvéd utcai iskola (Monostori Bence, Kovács Dávid, Gyarmati Marcell), IV. kategória: Gyakorló gimnázium (Szabó Zsanett, Meiszterics- Filotás Zsuzsanna

Címkék: városismeret, vetélkedő, város, diák, Kaposvár, kultúra