Közösen végez kutatásokat a Kaposvári Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem. Ezutóbbi intézmény csaknem 2,3 milliárd forint támogatást nyert el, melyet kutatás-fejlesztési versenyképességének növelésére fordíthat. A két évre kapott támogatás az eddigi legnagyobb összegű kutatási és fejlesztési pályázati forrás a PTE életében. A csaknem 2,3 milliárd forintos forrás várhatóan még a tavasszal elérhető lesz.

A programban a két egyetem közösen stratégiai céljaikkal és lehetőségeikkel összhangban tudásbázisuk minőségi fejlesztését hajtja végre, mely tevékenységgel a régió versenyképességének növelése és a Pólus program fejlesztési irányrendszere kap európai színvonalú alapot. A kutatási és fejlesztési kapacitás koncentrált minőségi fejlesztése a projekt során négy fő Kiemelt Kutatási Irány mentén valósul meg.

A projekt legfőbb hosszútávú célja, hogy a régió egyetemei nemzetközileg elismert kutató és oktató kiválósági központtá váljanak, melyek értéket termet a gazdaság és a társadalom számára. Közvetlen cél, hogy a stratégia alkotási folyamat eredményeként a legkiemelkedőbb területek eredményeire alapozva a meghatározott kiemelt kutatási irányokban multidiszciplináris kutatócsoportokat alakítson ki.


Címkék: külső, közös, kutatás, fejlesztés, egyetem, kultúra