A kaposvári helyszínen elevenítették fel a Világjobbítók mondatait. A főszereplő Kovács Zsolt egy kortárs - Don Quijotévá tébolyult kirúgott könytárost alakít, azaz Kriston Gézát.


A kaposvári színművész azt mondja: mikor eszébe jut ez az előadás meg a filmforgatás, mindig beugrik egy kép arról a biciklistáról, aki maszkban, bukósisakban sportszerkóban bringával a körúton az ólom szennyezte körúton, 1000 autó között megpróbál egészséges életet élni.  

A főszereplők -egy kirúgott könyvtáros és a megélhetési szélhámos- a világot akarják megmenteni. Rengeteg kaland és feladat vár rájuk. A kaposvári színház arcain kívül a filmben még Garass Dezső is feltűnik, Frici bácsit, a borbélyt alakítja.

A filmet egyébként Znamenák István nemcsak rendezte, hanem fényképezte is. Mindössze 12 nap alatt forgatták. Már az utómunkák is elkészültek. Ez volt a legnehezebb -mondja a rendező.  Znamenák István szerint a legnehezebb volt elengedni azokat a jeleneteket, amik már úgy kicsit, mint a ballaszt húzták lefelé ezt a dolgot. Mert volt egy első verzió nagyon szerettem minden részét, de kiderült, hogy 10 perccel hosszabb, mint ahogy kéne lennie.

A Világjobbítók bemutatója vasárnap 16 órakor kezdődik a kaposvári moziban. Ezt követően a Duna Tv és a Kapos Televízió is műsorára tűzi.

Keddtől játék is indul a Kaposponton, ahol jegyet nyerhetnek az előadásra!

Nézze meg az előzetest!

Címkék: kultúra