A disznó tartós szőrtelenítésre mindig új módszereket találnak ki. A pörzsölés mellett pedig a teljes pedikür sem hiányozhat. Ilyen és ehhez hasonló disznóságokat eszeltek ki a böllérek hétvégén Kőröshegyen. Egy a lényeg: úgy legyen levágni, hogy minél kevesebb stressz érje.


A Szakályi Kan-Dúrok elnevezésű csapat egyik böllére, Berecz Viktor szerint már korán alapoztak. Hamar előkerült a pálinka. Hajdák Zoltán, a Sarkadi Lovas Klub csapatától a szokásokat sorolja. Azt mondja: a gyülekező után jön a merész, aki lefogja. Erre koccintanak egyet. Aztán a szúróra is. Aztán mosás után még egy kis pálinka bátorítónak. Aztán mikor fordítják újabb kisüsti következik.

Közben az asszonyok azon igyekeznek, nehogy urukkal is forduljon a világ. Ilyenkor enni kell nekik -állítják a feleségek. Vagyis disznó helyett, gyomormosás. Majd felállítják, amit kell. Már ha bírják. Egy a lényeg: a csapatmunka. "Én odaadom a kezedbe, amit csak szeretnél"! - kiabálja oda viccesen valaki. Közben mosás és lehet is tölteni. A kaposváriak egy 70 éves veteránra esküsznek. Ő ugyanis dupla hajtással dolgozik. De mindenkinél más a módi. Verdau csapata töltődött be először, a lemaradók pedig bosszankodhatnak: nem jött be a szokás.


Egy a lényeg: a nap végére mindenki kisüthette a megoldást.

Címkék: kultúra