A válaszfalak felhúzásával párhuzamosan az épületgépészeti és villanyszerelési munkák is folynak az új épületrészben, hamarosan kezdődhet a tetőfedés. Az időjárás eddig nem hátráltatta a munkát, reményeink szerint ezután sem tartogat meglepetést számunkra a tél - mondta Démuth Pál alpolgármester. A felújítás és bővítés az ütemtervnek megfelelően halad, a kivitelező szerint az április végi határidő tartható.
Az eszközbeszerzésre kiírt pályázat lezajlott, aláírásra kész a szerződés. Hétmillió forintért kerülnek új játékok és kerti bútorok az intézménybe. A konyhatechnológia beszerzése szintén közbeszerzési eljárás keretében történik.
A Siófoki Önkormányzat mintegy 70 millió forint  vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél- Dunántúli Operatív Programjának pályázatán a Nyitnikék bölcsőde fejlesztésére és kapacitás-bővítésére. Ez az összeg közel harminc százalékos támogatást jelent, a további költségekre a forrást önrész formájában biztosítja a tulajdonos Önkormányzat. A beruházási program teljes összege 248 millió forint.
Az intézmény bővítése nyomán a jelenleg 868 négyzetméteres épület alapterülete 1160 négyzetméterre változik. A bővítés nyomán az eddigi hatvanfős létszám százra emelkedik, így elérhető az a célkitűzés, hogy az önkormányzat által fenntartott intézmény a lehető legtöbb kisgyermeket fogadhassa.
A bölcsődében maradt 52 kisgyermek ellátása zavartalan. Számuk folyamatosan csökkenni fog ahogyan elérik az óvodás kort.
A kivitelező úgy szervezi a munkafolyamatokat, hogy az ne okozzon fennakadást a bölcsőde napi ritmusában. Odafigyelnek például arra, hogy a déli pihenőidő óráiban zajhatással nem járó munkákat végeznek.  A gördülékeny munkaszervezés ellenére elkerülhetetlen, hogy a fenntartó áprilisban egy hónapra szüneteltesse az ellátást az újjáalakuló épületben, a nyári négyhetes leállásra viszont idén nem kerül sor.

Címkék: bölcsi, felújítás, kultúra