A legnépszerűbbek még mindig a médiatudomány és a gazdasági szakok. A Kaposvári Egyetem 1200 felvételizőre számít. Néhány év múlva a hallgatói létszámot a jelenlegi másfélszeresére akarják növelni.

Sokan az utolsó pillanatra hagyják a jelentkezéseket. Torma Sára elektronikusan tölti ki a kérdőívet. Azt mondja: így egyszerűbb, mint papíron. A számítógép visszajelez, ha valami hibát vétett a jelentkező, valamit nem úgy írt be, ahogy kellene.  Sára például Építészmérnöknek készül. A legnépszerűbb szak még mindig a médiatudomány és a kommunikáció.

A Táncsics Gimnáziumban 12.-esei közül szinte minden diák továbbtanul, idén csaknem 330-an. Többségüket fel is veszik.

Reőthy Ferenc elmondta: az elmúlt években a végzősök 90-95 százaléka kerül be felsőoktatási intézménybe. Persze, manapság nem feltétlenül az számít, hogy milyen arányban kerülnek be, hanem inkább talán az, hogy hova. A táncsicsosok jelentős része karrieregyetemekre jelentkezik.

Somogyban tavaly több mint 3700-an jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, ez harmadával több, mint 2 évvel azelőtt. A Kaposvári Egyetemre 1200 hallgatót várnak. A létszámot folyamatosan a jelenlegi másfélszeresére, azaz 5000-re növelnék.

Lehőcz Gábor oktatási igazgató szerint  nagy lehetőség a felnőttképzés, amit a Kaposvári Egyetem már elkezdett. Ebben az évben már számos olyan szak indult, amit a korábban végzett diplomásoknak ajánlunk fel.

Csak idén 16 új képzésre jelentkezhetnek. A palettát jövőre tovább bővítik a munkaerőpiaci igényeknek megfelelően.

Címkék: felvételi, kultúra