Újjászületésről szóltak a dalok a tavaszi fesztivál nyitó hangversenyén. Most keserű a szájíze a vezetésnek. A további koncertek és a külföldön is elismert Kaposvári Szimfónikusok léte ugyanis veszélybe került. Öt éve dolgoznak csaknem 13 millió forintos költségvetésből. Ez most az eddigi éves 6-8 koncert felére elég csak.

- Ha marad tovább, akkor ebből nem tudunk dolgozni. És akkor valamilyen méltányos módon azt mondjuk, hogy ennyi volt, szép volt ez az öt év - mondta Kerényi Gábor a Kaposvári Szimfonikus Zenekar karmestere.

Egy komolyzenekedvelő szervezet csaknem ezer aláírást gyűjtött a zenekar védelmére. A zenekar vezetése a várossal is tárgyalt. A város művelődési igazgatója azt mondja: az adventi és újévi koncertre meg van a fedezet. Segítenek, de jövőre is hasonló támogatást tudnak csak adni.

- 12,8 millió forint az amit terveznénk a költségvetésben a jövő évben is. Valamint azt, hogy a Szivárvány Kultúrpalota ingyenesen ál rendelkezésre a kaposvári szimfónikusoknak a koncertjeire. El kell, hogy mondjuk azt, hogy lépéseket tennünk a jövőt illetően, hogy normatív leigénylők lehessenek - mondta Stickel Péter művelődési igazgató.

A város gondolkodik azon is, hogy a színház zenekara és a szimfónikusok együtt dogozzanak a jövőben. Ehhez ugyanis központi támogatást is igénybe lehet venni.

Címkék: Kaposvári Szimfónikus Zenekar, Kerényi Gábor, Stickel Péter, Szivárvány Kultúrpalota, kultúra