A szervezők ezért értékes előadásokkal akarják megtölteni. A 100 éves zeneházat pénteken adta át ünnepélyesen a kaposváriaknak Szita Károly polgármester. A kísérő programok már eddig is több száz látogatót vonzottak.

Az eredeti tervek alapján szeptemberben készült el a felújított Szivárvány Kultúrpalota. Az 1920-as évek elején épült zeneházat L. Balogh Krisztina építészmérnök gondolta újra. 860 millió forintba került a felújítás.

Szivárvány

A 300 férőhelyes színház és moziteremben tegnap a Keresztanya, Tündérkeresztanya című gyermekelőadással felgördült a függöny.

Péntek délután pedig a Katáng együttes muzsikája csábította játékra és tapsra a kicsiket. A kaposváriak várják a hasonló rendezvényeket. Minőségi előadásokat terveznek ide a szervezők. Havonta lenne kamarazenekari, komolyzenei program. És régi idők mozija is várja az érdeklődőket.

- A nézők bejöttek ide, szólt a szalonzene, készültünk a színházi előadásra. A látogatók pedig azt mondták, hogy ez egy ékszerdoboz. Úgy gondolom, ha valóban egy ékszerdoboz a kaposváriak szerint, akkor ebbe nagyon értékes kincseket kell tenni - emelte ki Török Tamás a  Szivárvány Kultúrpalota művészeti vezetője.

És ehhez méltó pompába öltözött az esti megnyitóra a kultúrpalota. A polgármester köszöntőjében azt mondta: újabb lépést tettek a régió kulturális fővárosa címért.

- Elkezdtük idén, jövőre folytatjuk. Tegnap döntöttünk arról, hogy 2011-ben is Magyarországon, Kaposvár ad helyt a nemzetközi kamarazenekari fesztiválnak, 45 millió forint támogatást adtunk a következő évi rendezvényre - hangsúlyozta Szita Károly polgármester.

Ehhez szolgált ízelítőül a Kelemen kvartett koncertje is. Szombat délután két órától már várják a régi filmek kedvelőit. A filmbemutatók előtt zongorajátékkal kísért néma filmeket vetítenek.

Címkék: kultúrpalota, Szivárvány, kultúra