ddrft


Jelek. Vigyázó. Egy szinten. Csak néhány abból a 24 fotóból, amelyek profi és amatőr fotósok lencséjén keresztül mutatják be azokat a fejlesztéseket, amelyek az unió és a régióban élő lakossság összefogásával valósultak meg. A tárlatot szervező regionális fejlesztési ügynökség a több mint 200 milliárd forintnyi támogatás szakmai felügyeletét látja el. Sitányi László, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója elmondta: az egész rendezvényt és az egész kiállítást azért szervezték, hogy közösen tudjanak örülni azoknak a létesítményeknek, amelyek megvalósultak a Dél-Dunántúli régióban.

30 művész, több mint 100 képpel pályázott. Ebből választotta ki a legjobbakat a szakmai zsűri. A keddi megnyitón elhangzott: a téma nehézsége miatt az alkotások messze felülmúlták az elvárásokat. Hámori Gábor a zsűri elnöke hozzátette: a fotóművész és fotográfus tagjai a zsűrinek fotográfiai értéket szerették volna előtérbe helyezni. A szakmai háttér pedig nyilván az, hogy a beruházásokból minél több mutatkozzon meg a képeken és ezzel demonstrálni azt, amire a rengeteg támogatás elment. Most ezt kettőt sikerült elég jól összhangba hozni - tette hozzá.

A zsűri szerint legjobb fotó a tamási gyógyfürdő fejlesztéséről készült. A második helyezett egy kaposvári pályázatíró hölgy lett, aki a városközpont fejlesztésének mozzanatait örökítette meg. Frányó Beáta elmondta: kaposvári lakosként jártam az utcákat, épületeket. A Szivárvány Zeneház régi kedvencem, nagyon örülök a felújításnak - tette hozzá. A kaposvári hölgy elmondása szerint teljesen amatőr szinten lelkesedésből szeret fotózni. A vándorkiállítást szeptember 28-től Szekszárdon, október 5-től pedig a Kaposvári Fő utcán láthatja a közönség.

Címkék: Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség, fotó, kultúra