hallgató


A diákok augusztus 10-ig egyetlen helyre nyújthatnak be kérelmet. A felvi.hu által közzétett tájékoztatóban kiemelik, hogy csak azok jelentkezhetnek, akik az általános eljárásban nem adtak be jelentkezést, vagy jelentkeztek ugyan, de nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. Szintén lényeges, hogy csak egy intézménybe és egy képzésre lehet jelentkezni.

Az általános eljáráshoz hasonlóan a pótfelvételi eljárásban is kétféleképpen nyújtható be a jelentkezés: elektronikusan, az e-felvételi felületén keresztül, valamint a jelentkezési lap kitöltésével és postára adásával. A pótfelvételi eljárásra külön jelentkezési lap készült, amelyet a képzéseket meghirdető felsőoktatási intézményekben, valamint az Educatio ügyfélszolgálatán lehet beszerezni.

A jelentkezéshez csatolni kell mindazokat a bizonyítvány- és oklevélmásolatokat, igazolásokat, amelyeket a felsőoktatási intézmények a Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban megjelöltek, mint a kérelem elbírálásához, pontszámításhoz szükséges dokumentumot.

Az elektronikusan jelentkezőknek a kitöltés után ki kell nyomtatniuk a hitelesítő adatlapot, majd aláírva postázniuk, legkésőbb 2010. augusztus 12-ig.

A jelentkezést, az e-jelentkezők esetében a hitelesítő adatlapot és - ha nem a felületen töltik fel - a dokumentummásolatokat az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címére kell eljuttatni. A pótfelvételi jelentkezés határideje: 2010. augusztus 10.
A pótfelvételi ponthatárait augusztus 27-én állapítják meg.

Címkék: pótfelvételi, oktatás, kultúra