felveteli

Az állattenyésztő és a mezőgazdasági mérnök szak a legkedveltebb. A felvételi ponthatárokat majd csak a hónap végén húzzák meg, de az már biztos, hogy több szakra lehet majd pótfelvételizni.

Szép Bettina munkahelyére siet, a nyáron ugyanis dolgozik. Szeptembertől azonban azt reméli újra iskolapadba ülhet. Februárban adta be a jelentkezését a Kaposvári Egyetemre.

- Mert közel is van, és pénzügy számvitel szakot jelöltem meg elsőnek mert édekel a matematika meg az ilyen dolgok - mondja Bettina. Azt mondja: ezzel a diplomával talán könnyebben el tud majd helyezkedni.

Egyre többen gondolják így. A Kaposvári Egyetemen a gazdaságtudományi karra idén jóval többen jelentkeztek. Csaknem 33%-kal. Ennél még jóval többen jelölték meg első helyen az állattudományi kart. Itt 70%-al többen tanulnának. A pedagógiai karra az előző évekhez képest kicsit kevesebben, 440-en mennének. A művészeti képzések, például a fotográfia és a látványtervezés szak idén nem olyan népszerű.

- A művészeti karnál van egy kis visszaesés. De a képzés jellegéből adódóan fel tudjuk tölteni a karok keretszámait - jelentette ki Borbély Csaba, oktatási rektorhelyettes Kaposvári Egyetem.  A színész szak biztosan betelik, van miből válogatni. Ide több mint 23-szoros volt a túljelentkezés. Kommunikáció szakra 3-szor, pénzügy-számvitelre kétszer többen jelentkeztek. A pedagógiai karon az andragógia volt az egyik legnépszerűbb.  Az augusztusban munkába álló új rektor, Szávai Ferenc azonban nem elégszik meg ennyivel. Néhány év alatt a mostani 2800 fős hallgatói létszámot 5000-re növelné. Új szakokat indítanának.

- Ezek közül is kiemelném a nemzetközi tanulmányok szakot, amit beadtunk a szabad bölcsész szakot, a csecsemőszakot ami a pedagógiai kar bi képzései - Szávai Ferenc tanszékvezető, Kaposvári Egyetem.

Ezeken kívül elindult a markeing és kereskedelmi szak akkreditációja is. Aki pedig idén lemaradt a felvételiről, augusztusban még megteheti, ugyanis több szakra is pótfelvételit írnak ki a nyár végén.

Címkék: Borbély Csaba, Szávai Ferenc, campus, kaposvári egyetem, felvételi, kultúra