lengytoti

A képzést ebből finanszírozták, s a forrás révén intézmény akkreditációja is megvalósulhat.

Papszt Lajos polgármester az ünnepélyes átadáson elmondta: nagy lépés ez az intézmény életében, mert a nehézgépkezelői volt az első képzés, amelyet a művelődési ház megvalósított működése során.

- Nem a fióknak tanulunk, ez a dokumentum lehetőséget teremt arra, hogy eladhatóbbá váljanak a most végzettek a munkaerő-piacon – hangsúlyozta Papszt Lajos. – Ez pedig egy hozzánk hasonló hátrányos helyzetű kistérségben igen-igen fontos feladat.  

Mint megtudtuk: a tanfolyam résztvevői nemcsak nehézgépkezelői végzettséget, hanem targoncavezetői jogosítványt is szereztek a program szakmai részét megvalósító Meiszterics Autósiskola tanárainak irányításával.

Peitlerné Takács Éva, az intézmény igazgatója hozzátette: ősszel pályázatírókat képeznek majd, erre nyár végétől várják a jelentkezőket. Azonban nemcsak az oktatást, hanem az intézmény akkreditációját is finanszírozni tudják a társadalmi megújulás operatív programban nyert forrásból.

Ez pedig új távlatokat nyit a település kulturális közintézménye számára, amely eztán képzőközpontként is funkcionálhat.



Címkék: Papszt Lajos, Lengyeltóti, kultúra