Kocsis Zoltán zongorajátékát is megcsodálhatják a klasszikus zenei koncerteken. Rajta kívül még a világ legnagyobb koncerttermeiben fellépő művészek is Kaposvárra látogatnak. Ez a Kokas Katalin-Kelemen Barnabás művészházaspár külföldi fesztivál kapcsolatainak köszönhető, akikben évek óta megfogalmazódott és fogalmazódik meg az a gondolat, hogy milyen jó lenne, ha ezek a neves művészek akik ott kint állandón játszanak és kinti közönséget boldogítják mi lenne, ha idejönnének Kaposvárra. Esténként könnyűzenei ősbemutatókon vehetnek részt az érdeklődők. Kulka János új lemezét mutatják majd be a kaposvári közönségnek.

palya bea

A fiataloknak pedig a United, Charlie, Somló Tamás, Tóth Vera és Tóth Gabi, Gál Csaba-Boogie és Palya Bea kedveskedik. A fesztivál igazi csemegét kínál a könnyedebb műfajok kedvelőinek is: esténként egy-egy zenész új arcát ismerhetjük meg. A felkért művészek a maguk által megálmodott formációkban vadonatúj műsort mutatnak be. A világ odafigyel a fesztiválra.

Bolyki György fesztiváligazgató elmondta: csaknem 100 millió hallgatója lesz Európa valamennyi országában a BBC-n keresztül a klasszikus zenei koncerteknek, amely kizárólag annak köszönhető, hogy olyan fellépőket is sikerült a művészházaspárnak ide megnyernie, hogy ez garancia volt annak, hogy ez egy világszínvonalú fesztivál lehessen. A szervezők célja, hogy ezután Kaposvárra is felfigyeljenek. A fesztivál ideje alatt a zenén kívül a képzőművészet, a gasztronómia is fontos szerephez jut. Kedvező jegyárakkal várják az érdeklődőket. 18 ezer látogatóra számítanak.

Címkék: világsztárok, kamarazenei fesztivál, nemzetközi, Kaposvár, kultúra