A fesztivál szombaton kezdődik és egy héten át tart, külföldi és hazai gitárművészek mellett a legtehetségesebb fiatalok adnak koncerteket. A fesztivált Eötvös József Liszt-díjas gitárművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára koncertje nyitja meg szombaton 18.30-kor a felújított és nemrég avatott Vaszary-palota galériájában.

 

gitaros

 

Vasárnap 20 órakor Paolo Pegoraro ad koncertet az Anna Grand Hotel dísztermében; őt 2003-ban Olaszországban az év legjobb gitárosának választották. Hétfőn a cseh Petra Polackova, nyolc nemzetközi gitárverseny első helyezettje lép fel ugyancsak az Anna Grand Hotelben, kedden pedig ifj. Pusztai Antal, aki nemcsak a klasszikus gitárjáték egyik legnagyobb tehetsége, hanem a dzsesszgitár világában is elismert: számos koncertet adott már Európában, Kolumbiában és Dél-Koreában is, és megnyert négy nemzetközi klasszikus és két dzsesszgitárversenyt. A balatonfüredi gitárfesztiválon színpadra lép továbbá az orosz Vlagyimir Gorbacs, a brazil Fabio Zanon és a bolgár Magdalene Kalcseva gitárművész. A programsorozatot 26-án este az Ondas de Passion elnevezésű flamenco est zárja.

Hétfőtől pedig a Kisfaludy Szabadtéri Színpadon és a Tagore-sétányon minden nap óránként lesz 15 perces gitárzene, 17 és 19 óra között pedig három tóparti helyszínen kisszínpados fellépések színesítik a programot Gitárzene a Balaton-parton elnevezéssel.

Címkék: paolo pegoraro, pusztai antal, gitár, balatonfüred, kultúra