Új épülettel, valamint kerékpárokkal, tanszerekkel gazdagodik a Sziágyi Erdei Iskola, melyet az Európai Unió Környezet és Energia Operatív Programja keretében mintegy 76 millió forintos támogatással valósít meg a Somogy megyei erdészet. Az új épületet kedden mutatta be Horváth Mihály a Lábodi Vadászerdészet igazgatója.

A jelenlegi épületben két hálóhelyiség áll a gyerekek rendelkezésre, két kisebb szobában pedig a kísérők alhatnak. Emellett az elmúlt években melegítő konyhát, étkezőt, tantermet és szabadtéri fedett foglalkoztatót alakítottak ki. A mostani pályázat pedig új lehetőséget nyit az iskola előtt. "Az erdei iskola és erdei óvoda hálózat infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű pályázat nyerteseként egy új, több mint 250 négyzetméteres épületet hoznak létre. Ezen felül 35 darab kerékpárt, bútort és oktatási segédanyagokat szereznek be, korszerű fűtést alakítanak ki, illetve a fogyatékkal élők számára fizikai akadálymentesítés közlekedést biztosítanak, és kontrasztos táblákat helyeznek ki.

A Sziágyi Erdei Iskola 1995 óta működik a SEFAG Zrt. fenntartásában Lábod önkormányzatának közreműködésével egy régi erdészházban. Az a céljuk, hogy aktívan részt vegyenek a fiatalok természetszemléletű nevelésében, az erdőgazdálkodás, az erdészeti kultúra megismertetésében. Az átalakításra váró erdei iskola a 3-18 éves korosztály számára a „felfedezve” tanulás örömét nyújtja. A fiatalok megtapasztalják és átélik, a szervezők pedig az érzékelés segítségével szinte észrevétlenül formálják a résztvevők természet iránti elkötelezettségét, felelősségtudatát.

A projekt bemutatóján Barkóczi István, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy különösen örül a lehetőségnek, hiszen a projekt biztosítja az iskola mind infrastrukturális, mind szakmai fejlesztését.

Helyszín

Címkék: erdei iskola, Sefag, kultúra