EKF


Kaposvár is több nagyobb rendezvénnyel várja az érdeklődőket. Lesz gyermekszínházi biennálé és kamarazenei fesztivál is. A szervezők a turizmus tartós fellendülésében bíznak.  
A Pécs 2010. Európa Kulturális Fővárosa programsorozat eddig az elmaradó programokról és a csúszó beruházásokról volt híres. Szakemberek szerint azonban az építkezések jól haladnak és csupán a koncertközpont átadási határideje csúszott a talaj és a régészeti munkák elhúzódása miatt. Míg a beruházásokra 3,6 milliárd forintot fordítanak, a kulturális programokra 5,5 milliárd jut. A szervezők azt mondják: már most érződik a turista forgalom élénkülése. Az igazi dömping azonban ezután várható.

- A szállodafoglalásokból illetve az elővételekből láthatjuk, hogy nagy az érdeklődés Pécs városa iránt – mondta Bognár Szilvia, az EKF managment központ kommunikációs munkatársa. Hozzátette: ha nagyobb csoport érkezik bizonyos ütős programoknál lehet, hogy nehézségbe ütközik, hogy szállást találjon Pécs városába.

A következő program a Pécsi Egyetemi napok. De több tízezer embert várnak a Michael Flatley táncshow-jára és a Színház és Cirkuszfesztiválra. A somogyi megyeszékhely négy nagy programmal kapcsolódik a rendezvénysorozathoz.

- A következő a sorban a Gyermekszínházi Biennálé. Majd a Festők Városa és egy új kapcsolódási elem, amit Pécs külön ere a célra támogatott 15 millió forinttal az I. Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál – mondta Lászlóvári Thoma Csongor, az EKF koordinátora.
Ezt a rendezvényt a nemzeti kulturális alap 14 millió forinttal az oktatási és kulturális miniszter pedig saját keretéből 5 millió forinttal támogatja. Itt a
a világ leghíresebb zenészei adnak majd koncerteket. Somogyból egyébként tíz település vesz részt a rendezvénysorozatban, Kaposváron kívül Balatonföldvár, Barcs, Fonyód, Kadarkút, Marcali, Nagyatád, Nagybajom, Siófok és Tab.

Címkék: Michael Flatley, I. Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, Színház és Cirkuszfesztivál, Gyermekszínházi Bienálé, Pécsi Egyetem, Lászlóvári Thoma Csongor, Bognár Szilvia, Festők Városa, Európa Kulturális Fővárosa, Kadarkút, Tab, Balatonföldvár, Fonyód, EKF, Nagybajom, Marcali, Barcs, Pécs, Nagyatád, Siófok, kultúra, Kaposvár