széchenyi nap

A reformkor ételét kellett elkészíteni a Széchenyi emlékversenyen. A kaposvári kereskedelmi iskolások csütörtökön névadójukra emlékeztek. Öt csapat mérhette össze szakács, cukrász és felszolgáló tudását. Még Veszprémből is érkeztek. A nap végén pedig a leggyorsabb pincér címért vetélkedtek a kaposvári vendéglátósok.

Mindenféle szerkezetet bevetettek a versenyzők például egy csokipermetezőt is. Ilyen remekműveket csak kitartó munkával és szívvel-lélekkel lehet készíteni. Sok cukrász is megirigyelheti a győztes tortát.

A konyhán is aprólékos munka folyt. Az étel díszítése legalább annyira fontos, mint az íze. Természetesen a tálalás is nagyon fontos.

A kaposvári kereskedelmi iskola névadójának, Széchenyi István halálának 150. évfordulója alkalmából szervezett emlékversenyt. Itt nemcsak szakmai fogásokat tanulhattak, hanem hazaszeretetre is nevelték a gyerekeket.

- Két kislány beöltözött népviseletbe, egy férfi népviseletben tárogatózott és ott állt egy osztály körülöttem és koszrorúztunk, az valami csodálatos dolog volt - mondta Tóth Imre, a Széchenyi István Kereskedelmi Szakközépiskola igazgatója.

A megnyitón több százan vettek részt. Ezután pedig pincérfutóversenyt rendeztek. Egy tálcán egy üveggel kellett végigfutni a pályán. A felszolgálók azt mondják a gyorsaságot munka közben lehet igazán gyakorolni.

Címkék: kereskedelmi, Széchenyi, kultúra