Művészetek völgye 2010

A tervek szerint lesz Muzsikás-és AmadindaVölgy, továbbá „kínai negyed” kortárs produkciókkal, Krétakör-cirkuszsátor francia vendégekkel - tudtuk meg a Kulturpart.hu által közölt cikkből. A Hegyalja Fesztivállal való együttműködés ütős rock koncerteket, a Nemzeti Galéria eddig Budapesten sem látható kincseket, Hegyi Lucia pedig divatperformanszt hozhat. De nem maradhatnak el a hagyományosnak számító jazz- és gyerekprogramok sem.

Mindeközben novellásszekéren utazva-olvasva lehet majd megközelíteni a résztvevő településeket, a vízimalmokról ez alkalomra készült kiadványt lapozgatva, és a visszafelé pörgetett digitális forradalomnak köszönhetően pedig palackpostán beszélhetünk meg találkákat a fesztivál újságjában megjelenő programokból szemezgetve, ezen kívül Galkó Balázs örökös ötlet- és házigazdán kívül többek között Palya Bea – a Művészetek Hölgye – tíz napon át fogad majd minket az egyik portán, az énekesnő tettestársaival együtt.

A visszatérő völgylakók már most elkezdhetnek keresgélni a régi fotók, videók, emléktárgyak között - számol be a Kulturpart.hu, - ugyanis Márta István fesztiváligazgató és stábja on-line helyet kínál majd a közös nosztalgiázáshoz. A lelkes ökoház-sátor-erdő-mezőlakókat pedig nemcsak a szervezők, de a Balatonfelvidéki Nemzeti Park őslakosai, az emblematikus csigabigák, és az egyéb flórák-faunák is várják.

Címkék: kultúra