Dübörgő gangsta feeling, beszédes és nagyívű kézmozdulatok, rap, valamint baseball sapka - röviden így lehet jellemezni a péntek esti Szleng partyt. A kaposvári underground utolsó élőzenei erődítményébe, a Pogó Centerbe várták a hip-hop kedvelőit a szervezők.

Először a helyi feltörekvő dj-k tekergették a lemezeket a színpadon, majd éjfél után a kaposvári Pusee ragadta magához a mikrofont, hogy rapjével feltüzelje a közönséget a vendégzenekarok fellépésére. Bár a hétköznapi életben szinte egyikük neve sem ismerős, a megszállott hip-hop rajongók körében nagy tiszteletnek örvendenek.



A pesti Killakikitt és PKO egy zenei produkcióhoz tartoznak és általában együtt is lépnek fel. Mint mondják, összefogva sokkal könnyebben érvényesülnek a zenei piacon. Azt azonban elismerik, hogy többek között a kevésbé szalonképes szövegek, illetve az internet miatt, jelenleg kevés esély van a rádiók és televízió csatornák meghódítására.

Amekkora előnynek számít a világháló az ismertté válás terén, akkora hátrány is jelent, ha az ember el szeretné adni szellemi termékét - mondják a fiatalok. Bár a dalaik szövege durva és a szleng miatt a kívülállók számára nehezen érthető, a színfalak mögött Tirpa és PKO hétköznapi emberi arcát is megismerhettük.

A kaposvári hip-hop közösség világában jártunk, és riportunkban a fővárosi előadókkal együtt kerestük a választ eme szubkultúra jellegére.

Címkék: Pogo Center, hip-hop, koncert, kultúra