Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya idén a koronavírus-járvány okozta nehézségekre emlékeztet, egyúttal azt ünnepeli, hogy fennmaradt a közösségi közlekedés a pandémia dacára is. A Mobilitási Hét évről évre egyre népszerűbb Magyarországon, 2019-ben 292 település vett részt hivatalosan a programokban, amivel Magyarország - közel ötven ország versenyében - a harmadik helyen végzett. Abban az évben például a Mobilitási Hét utolsó napján a sofőrök ingyen vehették igénybe a MÁV járatait egy forgalmi felmutatásával.

2020-ban  a koronavírus világjárvány miatt elrendelt biztonsági  korlátozások nem kedveztek a Mobilitási Hét prograjainak, csupán 39 hazai önkormányzat csatlakozott a  kampányhoz.

autómentes nap

A kampány egy összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az ésszerű közlekedés gazdaságnövelő hatásaira helyezi a hangsúlyt. A közlekedésért felelős tárca régóta azon dolgozik, hogy a kerékpárutak folyamatos építésével, a közösségi és az elővárosi közlekedés szolgáltatásainak fejlesztésével  hozzájáruljon ehhez a fontos célhoz.

Kaposváron idén 22-én az autómentes napon bringás reggelivel várják majd azokat, akik kerékpárral közlekednek a városban.

Címkék: európai mobilitási hét, autómentes, kampány, kis szines