Hétfőn indult az Európai Mobilitási Hét, amihez a MÁV idén is csatlakozott. Az akció keretében egész héten díjmentesen szállítható a kerékpár a vasúton, a hét utolsó napján pedig a sofőrök ingyen vehetik igénybe a MÁV járatait - írja közleményében a vállalat.

A szeptember 16-22. között megrendezett Európai Mobilitási Hét célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Szeptember 22-én azok a gépjármű-tulajdonosok és -üzembentartók, akik a forgalmi engedélyüket felmutatják, díjmentesen utazhatnak 2. kocsiosztályon, belföldi forgalomban a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. magyarországi vonalain.

Az idei évben a MÁV fővárosi  (Andrássy úti) standján a KISS motorvonatok lesznek a középpontban. A hétvégén a helyszínre látogatók érdekes információkat tudhatnak meg a 2020 elején forgalomba álló emeletes motorvonatokról. A gyermekeket hajtányozással, kézműves programokkal várják, a kitelepülő mobilpénztárban belföldi vasúti menetjegyek válthatók. A nemzeti vasúttársaság standján a vasúti utazással kapcsolatos tudnivalók mellett az aktuális álláslehetőségekről is tájékozódhatnak az érdeklődők.

Címkék: autómentes nap, MÁV, ingyenes, vasút, kis szines