Az augusztus huszadikai programsorozat a szokásokhoz hűen idén is zászlófelvonással kezdődik a Kossuth téren, majd a zenés táncos megemlékezése után, Szita Károly polgármester mondja el ünnepi beszédét. Az új kenyeret Varga László megyéspüspök szenteli meg és a délelőtt egy szentmisével zárul a székesegyházban.

- A délután a családoké, ugye már az elmúlt években is a honvédséggel együttműködve a Városligetben egy honvédelmi családi nap kerül megrendezésre, ami délután egy órától este hatig látogatható - tette hozzá Szalay Lilla, az Együd Árpád Kulturális Központ igazgatója.

A Városliget más pontjain mindeközben vetélkedők, sportporgramok, kézműves foglalkozások és koncertek várják a családokat.

Este pedig jön a jól megszokott ünnepi tűzijáték. Tálos Róbert pirotechnikus szerint az elmúlt tíz év leglátványosabb showműsorát állították össze idén.

- Különleges látványelemek lesznek, földön, vízen, levegőben. Mind a három helyszínt igyekszünk majd a helyi adottságoknak megfelelően kihasználni - nyilatkozta Tálos Róbert.

A tűzijáték előtt a Z-generáció és a Csík zenakar ad koncertet. Az augusztus huszadikai programok pontos menetrendjét megtalálják ide kattintva.

Címkék: augusztus 20., program, kaposvár, kis szines