Állatmintás-mesefigurás iskolatáskák, füzetek csalogatják a vevőket a kaposvári üzeletekben. Az írószerboltok és áruházak már felkészültek az iskolakezdés előtti rohamra. Nagy a választék, ám a tanszerek árai között esetenként több ezer forintos különbség is lehet. A szülők Kaposváron is odafigyelnek az árakra, de a többségnek az a legfontosabb, hogy jó minőségű legyen a termék.

- Meggondolja az ember, hogy mit és mennyiért és hogyan vesz, mert egy iskolatáskát sem mindegy, hogy 40 000-ért vagy 15 000-ért vesz meg az ember, meg hogy a gyermeknek is kedvére való legyen és tetszen neki - mondta Szepesiné Juhász Mária.

A kereskedők szerint sokan már most elkezdték a tanszerek beszerzését. Ennek oka, hogy ilyenkor még nem kell kapkodni és tömeg sincs. Vannak, akik több részletben intézik a bevásárlást, így osztva be a kiadásokat.

- Az idei tapasztalatok azt mutatják, hogy miután nincs az az iszonyatosan forró nyár, ezért a felhősebb időben a szülők elgondolkodnak rajta és egy kicsit előbb elindultak vásárolni, ami nem is baj, hiszen iszonyatos mennyiségú áruval választékkal várjuk őket - tette hozzá Gerhardt Györgyi, a Megapapír 2004. Kft. ügyvezető igazgatója.

A tanszervásárlásnál nagy segítséget jelenthet az az iskolakezdési támogatás, amelyet a munkáltatók adhatnak dolgozóiknak. A juttatás akár 33 ezer forint is lehet. Ez már igényelhető és a jogosultak utalvány formájában kapják meg a cég által megállapított összeget.

Címkék: iskolakezdés, 2016, kaposvár, kis szines