Ambrus Attila az ezredfordulót megelőző években mintegy 30 fegyveres rablást követett el javarészt pénzintézetek és postahivatalok ellen. Az "akciók" előtt whiskeyt ivott, sőt sokan úgy emlékeznek, arra is volt példa, hogy a nyomába szegődő egyenruhásoknak is hagyott a helyszínen néha egy-egy pohárral.

Elfogását követően megszökött a fogdából, később budapesti rejtekhelyén újra elkapták. Jogerősen 17 év fegyházat kapott, végül 13 letöltött év után szabadult.

A börtönben egyebek mellett leérettségizett és kitanulta a keramikusmesterséget. Ma már negyven féle mázat használ és tudja azt is, hogyan kell az aranyfüsttel dolgozni. Igaz, szerinte még mindig tanulja a szakmát.

Ma a főváros mellett egy kis településen él kedvesével és kézműves portékájával az ország kulturális rendezvényeit, fesztiváljait járja. Így jutott el Kaposvárra is, ahol eddig csak átutazóban járt. Most is így van ezzel: a péntek kivételével a hétvégét tölti a somogyi megyeszékhelyen. Stábunk csütörtökön délután a Fő utcán kérte kamera elé.

Címkék: kerámia, Ambrus, viszkis, whiskey, keramikus, kézműves, rabló, kis szines