Hölgyeim, ma ismét önök körül forog a világ. Kezdjük pár érdekességgel, ígérjük rövidre fogjuk. Gondolták volna, hogy éppen egy évszázada ünneplik Magyarországon a nőnapot? És azt, hogy az ENSZ csak 1977-ben vette fel világnapjai közé? Na de most akkor már azt is eláruljuk, honnan ered ez az egész: 1857. március 8-án New Yorkban a textilipari munkásnők a béregyenlőségért és munkaidő csökkentéséért sztrájkoltak, a nemzetközi nőnapot ennek emlékére tartották meg. A többi pedig már történelem.

Ugorjunk is a jelenbe, és engedjék meg, hogy a KaposPont és természetesen Kapos Televízió minden férfi munkatársa ezúton is boldog nőnapot kívánjon önöknek.

kapospont selfie

Mint már bevezetőnkben említettünk, ma egy igazán különleges összeállítással készültünk önöknek. Kameránk elé állt hat ismert kaposvári szívtipró, akiktől megtudhatjuk, mit jelent számukra a nagybetűs NŐ, és miként ünneplik a mai napot. Hogy kik ők? Az legyen egyelőre titok, estig úgyis mindenre fény derül. Cikkünk folyamatosan frissülni fog a nap folyamán a rövidke videós interjúkkal. Fogadják hát szeretettel első köszöntőnket, a riói olimpiára készülő kaposvári birkózót, Borsos Dávidot:

Megérkezett második videónk, melyben riporter kollégánk, Marosi Gábor vall a nőkről. Nézzétek:

A Csiky Gergely Színház ifjabb színésze, Mohácsi Norbert az egész éven át tartó apróbb figyelmességekben, és a cserepes virágban hisz. De ha kell tereget is. Íme:

Kaposvári Kosárlabda Klub ásza, Hendlein Roland már bizonyára meccslázban ég, de a hölgyekről így sem feledkezett el. Tömören, ám annál lényegretörőbben fogalmazta meg nőnapi mondandóját:


És akkor ismét egy sportoló. Balázs Benjámin, a Kaposvári Rákóczi FC futballistája is elárulta nekünk, miként készül a nőnapra:

Reggel már sokan találkozhattatok Facebook oldalunkon a kaposvári macsóval, Stágl Attilával, azaz Athossal, amikor rajtunk keresztül egy verssel köszöntötte hölgy olvasóinkat. Most elhoztuk a teljes interjút, melyben vall e nap fontosságáról, és kiderül az is, milyen az igazi férfiideál:

Így a nap vége felé haladva, kanyarodjunk vissza egy kicsit a színészekhez. Nőnapi maratonunk utolsó epizódjában, a Csiky Gergely Színház egykori tagja, Nagy Viktor állt kameránk elé, hogy beszéljen a nagy békítőkről és a rajongói levelekről:

Reggel egyébként úszóink sem feledkeztek el a hölgyekről:

1421111_10201732331849885_722965004_o.jpg

1798684_10201732332209894_714863804_n.jpg

Ugye nem felejtették el fényképet küldeni nőnapi játékunkra? Ha igen, még pótolhatja:

 

Címkék: macsó, nőnap, köszöntés, maraton, kapospont, videó, kis szines