Köd

16 megyére, köztük Somogyra is, elsőfokú, azaz citromsárga  figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, a több mint hat órán át köd miatt.

A holnap hajnalban utazóknak tanácsos korábban indulni, mivel a köd miatt megnő a menetidő is. A rossz látásviszonyok miatt, a gyorshajtás ilyenkor fokozottabb kockázatot jelent a közlekedőkre. A csúszós utaknak köszönhetően pedig megnőhet a féktávolság.

Sűrű köd esetén célszerű bekapcsolni a ködlámpát. A levegő kitisztulásával viszont már célszerű kikapcsolni, mivel az indokolatlanul használt ködlámpa zavaró és veszélyes lehet a többi autósra nézve, nem utolsó sorban pedig szabálytalan. Amennyiben a ködben megállásra kényszerülünk, a tompított fényszórót és a hátsó helyzetjelző ködlámpát szabad használni helyzetjelzésre.

Napközben azonban már felszakadozik a ránk boruló ködtakaró és változóan felhős idő várható, néhány órás napsütéssel. Csapadék nem lesz. Napközben megélénkül a délnyugati szél. A reggeli órák legalacsonyabb hőmérséklete általában 4-8 fok között alakul, foltokban sűrű köd képződik. A délutáni órákra 15-18 fokig melegszik a levegő.

Hosszabb előrejelzésünkért kattintson ide!

Címkék: megye, omsz, figyelmeztetés, riasztás, köd, somogy, kis szines